Cauciucuri de iarna si vara - Vadrexim.ro
Anvelope | Jante | Vadrexim
ANVELOPE DE VARA, ANVELOPE DE IARNA, CAUCIUCURI NOI IEFTINE. JANTE ORICE AUTO, JANTE ALIAJ SI TABLA.
ANVELOPE SI JANTE LA VADREXIM !
Meniu

CAUCIUCURI

CAUCIUCURI la Pret Redus. MONTAJ pe loc la cumparare. Livrare 100% GRATIS daca...
PROMOTIE: Pirelli iti OFERA o anvelopa GRATIS daca ai taiat accidental una dintre cele 4 cumparate! Detalii...


Cauciucuri de IARNA  sau  Cauciucuri de VARA ?

In conditii de temperatura scazuta, o anvelopa de iarna va permite reducerea distantei de franare intr-o maniera semnificativa. Pe carosabil umed, la o temperatura de sub 7 grade C , pentru o franare de la 80 km/h cu cauciucuri de iarna va sunt necesari 34 de m fata de 40 de m cu anvelope de vara.

Pentru ca iarna conditiile meteo sunt radical diferite fata de cele din timpul verii, aveti nevoie de cauciucuri noi speciale "de iarna" si chiar daca acestea sunt cauciucuri mai ieftine sau cauciucuri mai scumpe, in general au:

- de 5 ori mai multe lamele decat la o anvelopa de vara, pentru o aderenta optima pe toate tipurile de carosabil intalnite pe timpul iernii.
- canale adanci pentru o mai buna evacuare a apei
- un amestec de cauciuc diferit decat cel de vara si care este adaptat tuturor tipurilor de carosabil pe timp de iarna: ud, uscat, acoperit cu zapada sau inghetat.

Pentru siguranta dumneavoastra, echipati toate cele 4 roti ale autovehiculului dumneavoastra cu cauciucuri de iarna noi, chiar daca pretul este ceva mai mare decat la cauciucurile de vara - fie ca sunt cauciucuri ieftine fie ca sunt cauciucuri mai scumpe, aderenta este mult mai buna ca la anvelopele de vara si nu veti pune in pericol nici viata dumneavoastra nici pe a celorlalti participanti la trafic.

Verificati presiunea din cauciucuri !   O presiune necorespunzatoare duce la:

- flexare excesiva si de aici la o supraîncalzire a cauciucurilor;
- scaderea aderentei atat în linie dreapta cat si în curbe;
- cresterea consumului de carburant sau uzarea prematura a cauciucurilor.

Pentru a preîntâmpina aceste probleme trebuie ca:

- anvelopele de pe acelasi ax sa aiba aceeasi presiune;
- presiunea sa fie masurata pe cauciucul rece (presiunea creste pe masura ce cauciucul se încalzeste, presiunea indicata de fabrica fiind masurata în conditii normale de temperatura);
- presiunea sa fie verificata odata la 4 saptamâni în conditii normale de rulare dar si înainte de fiecare voiaj lung sau solicitant pentru cauciucuri.
Presiunile indicate sunt trecute de fabricantii masinii în cartea tehnica, pe capacul rezervorului, pe stalpul usii, etc.
Cauciucuri auto umflate la o presiune mai mica decat presiunea nominala – risc de explozie.
Cauciucuri auto umflate la o presiune mai mare decat presiunea nominala – pierderea aderentei.

Roata de rezerva nu trebuie omisa din aceste verificari !

Verificati uzura anvelopelor! Uzura necorespunzatoare a cauciucurilor dumneavoastra duce la:

- un randament scazut în timpul rularii;
- pierderea aderentei în conditii de drum umed sau dificil;
- pierderea aderentei în viraje;
- cresterea consumului de combustibil;
- cresterea distantei de frânare.

Trebuie sa verificati daca pe cauciucuri sunt semne de taieturi, umflaturi, deformari, crapaturi (în multe cazuri datorita îmbatrânirii cauciucului). In cazul în care descoperiti astfel de semne, trebuie sa va adresati unui service de roti.

Verificati adâncimea profilului pneurilor dumneavoastra! Limita de uzura a benzii de rulare ( adâncimea minima a profilului anvelopelor dumneavoastra ) este:

- autoturisme : 2 mm;
- autoutilitare si masini de teren : 3 mm;
- autocamioane si autobuze : 4 mm;

Daca anvelopele dumneavoastra au adâncimea profilului sub aceste limite, trebuie sa va adresati unui service roti, fie ca aveti cauciucuri mai scumpe, fie ca aveti cauciucuri ieftine pe autovehicul. ATENTIE!!! Limitele de uzura prezentate mai sus sunt LIMITELE MINIME LEGALE cu care aveti voie sa circulati pe drumurile publice. Conducerea unui autovehicul cu cauciucuri auto uzate atrage dupa sine atat iminente probleme tehnice cat si alte neplaceri din partea organelor competente (Politia Rutiera,RAR etc.).
Profilul unui cauciuc auto, all season, de vara sau de iarna, contribuie la evacuarea apei pentru a reduce riscurile de acvaplanare si deasemenea pentru a reduce distanta de franare.

Stabilitatea traiectoriei autoturismului depinde de tinuta de drum a anvelopei.

O presiune corespunzatoare in cauciucuri permite reducerea riscurilor de pierdere a controlului autoturismului, previne uzura prematura a anvelopelor si reduce consumul de carburant.

Din punct de vedere legal, pe aceeasi axa trebuie sa fie montate cauciucuri auto cu aceeasi dimensiune, din aceeasi categorie de utilizare, cauciucuri ce au aceasi structura, acelasi indice de viteza si acelasi indice de sarcina.

La anvelopele 4X4 reducerea momentana a presiunii va poate ajuta sa treceti peste un teren dificil ( cu noroi sau nisip).

O anvelopa amortizeaza denivelarile drumului asigurand in acest fel comfortul pasagerilor si durata de viata a autoturismului.

Calitatea celor cativa centimetri patrati de anvelopa aflata in contact cu carosabilul conditioneaza transmisia eforturilor la accelerare si franare .

Presiunea in cauciucuri trebuie sa fie verificata la rece ( cauciucurile nu au mai rulat cel putin 2 ore sau au 2-3 km cu viteza redusa ) sau la cald, adaugand 0,3 bari presiune la rece.

Timpul de uzare al anvelopelor noi depinde de calitatea cauciucului (anvelope ieftine sau anvelope premium mai scumpe), de sarcina si de viteza autoturismului dumneavoastra, de suprafata de contact a anvelopei cu carosabilul, de tinuta de drum si conditiile de trafic.

Reglarea geometriei inseamna pozitionarea corecta a celor 4 roti, respectand atat paralelismul intre axe cat si paralelismul cu soseaua, pentru a asigura o buna tinuta de drum. O geometrie dereglata poate conduce la uzura neregulata a cauciucurilor auto, fie ca este vorba de cauciucuri vara fie ca este vorba de cauciucuri iarna, si la cresterea consumului de carburant.

Va invitam sa vedeti oferta noastra de anvelope precum si cea de jante !
Nu rata ofertele si promotiile noastre la anvelope si jante: promotii anvelope vara, promotii anvelope iarna, promotii jante aliaj, promotii jante tabla sau alte promotii si reduceri de pret de black friday! 
Nu ezitati sa ne contactati pentru a face alegerea cea mai potrivita !

LIVRARE LA DOMICILIU ORIUNDE IN TARA SAU MONTAJ LA CUMPARARE IN SERVICE ROTI AUTORIZAT RAR !

<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ IN BUCURESTI <>
<> PROMOTII ANVELOPE SI JANTE <> COMENZI RAPIDE DE ANVELOPE SI JANTE LA TEL. 0730 710 764 <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ IN BUCURESTI <>