Cele mai bune ANVELOPE de Vara 2024 - Recomandari, pareri si informatii utile - Vadrexim
Comenzi telefonice 0730 710 764
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI
+1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute

Cele mai bune ANVELOPE de Vara 2024 - Recomandari, pareri si informatii utile

 

Pneuri de vara

 

Dotarea unui automobil cu un set de anvelope vară de top reprezintă cea mai bună alegere dacă se dorește ca circulația pe drumurile publice să se facă în condiții de securitate maximă, cu un confort cât mai sporit pentru toți participanții la trafic. Deși prima alegere pare să fie îndreptată către achiziționarea unui set de cauciucuri ieftine, aceasta se dovedește, de cele mai multe ori, a fi o decizie greșită, deoarece ele nu vor excela la niciun capitol, de exemplu, în ceea ce privește distanța de frânare, manevrarea autovehiculului, rezistența la uzură, eficiența în consumul combustibilului și zgomotul produs în timpul rulării.

Din această cauză, cei ce trebuie să-și doteze automobilul cu anvelope de vară ar trebui să cerceteze cu atenție rezultatele testelor făcute de diferite organizații automobilistice din Europa și să le aleagă pe cele potrivite, lăsând criteriul prețului mai jos în lista celor folosite.
În articolul de mai jos veți descoperi care sunt caracteristicile de care trebuie să se țină cont în alegerea unui set nou de anvelope de vară și care sunt cei mai buni producători la nivel mondial, din lista cărora se pot face alegerile corecte.

Cuprins:

1. Cele mai bune anvelope de vară - Caracteristici de ținut cont
1.1. Distanța de frânare pentru cele mai bune anvelope de vară
1.2. Stabilitate pe șosea pentru cele mai bune anvelope de vară
2. Cei mai buni producători de anvelope de vară
2.1. Cele mai bune anvelope de vară Pirelli
2.2. Cele mai bune anvelope de vară Michelin
2.3. Cele mai bune anvelope de vară Continental
2.4. Cele mai bune anvelope de vară Nokian
2.5. Cele mai bune anvelope de vară Goodyear
3. Cum se aleg cele mai bune anvelope de vară

1. Cele mai bune anvelope de vară - Caracteristici de ținut cont

 

Masina cu cauciucuri de vara

 

Piața anvelopelor de vară este suprasaturată de mii de modele aparținând sutelor de producători existenți, ceea ce poate face dificilă alegerea unora potrivite. Totuși, această opțiune poate fi făcută în deplină cunoștință de cauză. Practic, ar trebui să se țină cont de caracteristicile fiecărei anvelope, înscrise pe eticheta și pe latura ei, sub forma unor înșiruiri de litere și cifre, care exprimă cât de performantă este: 

  • Indicele de viteză se referă la viteza maximă, cu care un automobil dotat cu respectivele anvelope poate circula în siguranță. Recomandarea este ca acest indice să fie cu cel puțin 10 km/h mai mare decât viteza maximă a automobilului pe care vor fi montate;
  • Indicele de sarcină arată greutatea maximă, care poate fi plasată pe o anvelopă. Acest indicator se controlează prin împărțirea la patru a masei totale a automobilului, inclusiv a încărcăturii. O atenție suplimentară trebuie făcută în cazul mașinilor de transport, atât a pasagerilor, cât și a mărfurilor, care ar putea să depășească acest indice;
  • Eficiența consumului de combustibil se notează prin litere, de la A la G. Produsele cu eficiență sporită pot duce la economii importante de combustibil, ajungând și până la 10% din total;
  • Zgomotul emis la rulare poate influența confortul participanților la trafic. Anvelopele cu acest indice, situat sub 70 dB, sunt considerate silențioase și de preferat;

Alte caracteristici în acest sens sunt rularea pe pană, rezistență la sarcini sporite etc.

 

Anvelope vara

 

1.1. Distanța de frânare pentru cele mai bune anvelope de vară

Unul dintre elementele esențiale, pe care anvelopele trebuie să-l asigure, este distanța de frânare cât mai scurtă, indiferent de starea căii de rulare. Asociațiile de automobiliști realizează periodic teste independente, în care se măsoară acest parametru. Pentru a se obține un rezultat cât mai corect, cauciucurile testate sunt folosite în împrejurări similare, pe același tip de mașină și pe același tip de șosea. Testarea se face atât pe suprafețele acoperite cu asfalt uscat, cât și pe asfaltul umed.

1.2. Stabilitate pe șosea pentru cele mai bune anvelope de vară

O altă caracteristică testată se referă la stabilitatea maximă a automobilului la manevrarea pe diferite tipuri de șosele, mai ales în condiții umede, atunci când pe șosea există o cantitate sporită de apă. Cele mai bune anvelope de vară vor reuși cu succes să îndepărteze apa de sub ele, prin intermediul canelurilor special create în acest sens, și vor evita în acest fel apariția acvaplanării, ceea ce ar putea duce la pierderea controlului automobilului dacă între pneuri și șosea există o peliculă considerabilă de apă. 

2. Cei mai buni producători de anvelope de vară


La nivel mondial activează un număr impresionant de producători de pneuri, considerate a fi una dintre cele mai vândute mărfuri. Dintre aceștia se remarcă branduri ce au arătat de-a lungul timpului că sunt preocupate să ofere clienților produse de cea mai bună calitate, care încorporează cele mai noi inovații în domeniul siguranței auto. În cei peste 100 de ani de istorie a industriei de pneuri au fost câteva momente importante, ce merită a fi menționate, cum ar fi introducerea primului cauciuc pneumatic, a cauciucului sintetic, realizarea primei anvelope de tip tubeless (fără cameră) sau a cauciucurilor de tip RunFlat, ce pot rula în condiții de siguranță, chiar dacă au suferit vreo pană.

Masina cu anvelope vara

 

2.1. Cele mai bune anvelope de vară Pirelli

Istoria firmei Pirelli a început în 1872, când Giovanni Battista Pirelli a întemeiat o mică fabrică producătoare de articole de cauciuc. Primele pneuri produse au fost cele destinate bicicletelor, iar din 1901 compania a început să le producă și pentru mașini. În prezent, firma este una dintre cele mai mari din lume, produsele ei fiind utilizate în toate domeniile de activitate, inclusiv în echiparea mașinilor de Formula 1.

Dintre anvelopele acestui brand se remarcă produsele care echipează mașinile vară, din gama P ZERO PZ4 și Powergy, fabricate în peste 300 de mărimi. Anvelopele de la Pirelli, în special profilele de la PZ4, fabricate in 338 de mărimi, cu dimensiuni de la 17 la 24 de inch, au obținut performanțe foarte bune la testele contratimp, cât și la frânarea pe carosabil umed și uscat. Noile tehnologii și compușii folosiți în procesele de fabricație, contribuie la o aderență superioară pe carosabil umed, iar canelurile longitudinale late reduc considerabil riscul de acvaplanare.

 

2.2. Cele mai bune anvelope de vară Michelin

Brandul Michelin a apărut în 1889, când frații Andre și Edouard Michelin au întemeiat o companie specializată în producerea mingilor de cauciuc. Pătrunderea în domeniul anvelopelor este făcută întâmplător în anul 1891, atunci când frații Michelin au fost nevoiți să muncească din greu, câteva ore, pentru a schimba anvelopa deteriorată a unei biciclete. Acest lucru i-a determinat să inventeze și să patenteze anvelopa demontabilă, care a devenit standard pentru toate autovehiculele ce rulează în lume, în prezent.

Compania s-a remarcat prin introducerea de inovații de top, cum ar fi introducerea pneului radial, mult mai manevrabil și mai durabil, sau a cauciucului cu rezistență redusă la rulare, care îmbunătățea considerabil consumul de combustibil. Firma Michelin a ajuns cea mai mare producătoare de anvelope, produsele lor fiind montate pe majoritatea automobilelor câștigătoare în raliurile sportive.


Gama Primacy 4+ și Pilot Sport 5 reprezintă cele mai noi modele lansate de celebrul fabricant. Pilot Sport 5, cea de-a 5-a generație de anvelope sport de vară pentru sosea, destinată pasionaților de mașini sport și sedan de înaltă performanță este proiectată pentru a oferi precizie și reactivitate în viraje mulțumită tehnologiei Dynamic Response. 

Deasemenea tehnologia Dual Sport Tread Design permite optimizarea benzii de rulare, oferind mai multa performanță pe suprafața umeda datorită parții interioare a benzii de rulare și pe suprafață uscată datorită blocurilor sale exterioare. Chiar și designul de înaltă calitate a fost premiat, datorită aspectului catifelat de un negru intens, cu premiul “Contemporary Good Design Award”, organizat de Red Dot Award. 

 

Urmasă a anvelopei Michelin Pilot Sport 4, care a fost foarte apreciată de utilizatori și a castigat numeroase premii, anvelopa Michelin Pilot Sport 5 este deja disponibilă în Europa în 50 de dimensiuni, de la 17 la 21 inch, de la 1 ianuarie 2022.  Michelin Primacy 4+ special concepută pentru sedan și SUV-uri, pentru călătoriile de zi cu zi și călătoriile lungi cu familia, se remarcă prin performanța sa de franare mai bună pe suprafată umedă atunci când este uzată, oferind din ce în ce mai multă siguranță de la primul până la ultimul kilometru. Aceasta performanță se datorează tehnologiei Michelin EverGrip, care combină în mod inteligent două straturi de cauciuc pentru a compensa pierderea adâncimii benzii de rulare asigurând elasticitatea necesară canalelor de evacuare atunci când anvelopa este uzată.  Începând cu finalul anului 2022, profilul Primacy 4+ al celor de la Michelin este disponibil in 121 de dimensiuni de la 16 la 21 de inch.

 

 

Masina cu cauciucuri de vara

 

2.3. Cele mai bune anvelope de vară Continental

Compania Continental AG a fost fondată în anul 1871 și fabrica inițial anvelope solide pentru trăsuri și biciclete. În 1892 a început să producă primele pneuri pneumatice din Germania, compania devenind celebră în anul 1901, când o celebră întrecere auto desfășurată în sudul Franței este câștigată de un automobil dotat cu astfel de cauciucuri senzaționale, produse de Continental.

Printre inovațiile timpurii se numără anvelopele profilate (1904) și pneurile cu cord metalic rigid. Performanțele produselor sunt demonstrate și de faptul că sunt primele din lume aprobate pentru rularea la viteze de până la 360 km/h. În prezent firma are aproximativ 250000 de angajați în 59 țări de pe întreg Globul.


Gama SportContact 7, lansată în anul 2022 este disponibilă cu dimensiuni de la 18 pana la 23 inch. În comparație cu modelul anterior, noul SportContact 7 prezintă multe îmbunătățiri, inclusiv o reducere a distanțelor de franare. În general, manevrabilitate și aderență atat în condiții umede, cât și uscate au beneficiat de cele mai recente progrese, ceea ce este evidențiat în testul anvelopelor în care SportContact 7 s-a clasat pe primul loc in aceste zone. Imediat după prezentare, SportContact 7 a primit aprobări pentru echipare originală pentru Ford Puma, precum și pentru Maserati Ghibli, Levante și Quattroporte.

Gama PremiumContact 7 ofera un confort remarcabil, siguranța, fiabilitate și un kilometraj îmbunatațit, independent de configurația vehiculului. Aceasta anvelopa este conceputa pentru a acoperi o mare varietate de dimensiuni de anvelope de pe piata, modelul celor de la Continental fiind fabricat cu dimensiuni de la 16 la 21 inch, și de la electric pâna la hibrid și combustie.

 

2.4. Cele mai bune anvelope de vară Nokian

Brandul Nokian activează pe piață din 1898, când o companie finlandeză începe să fabrice diferite articole din cauciuc, printre care pneuri de bicicletă. După anul 1900 au început să se facă și pneuri pentru autoturisme. Firma se remarcă la nivel internațional prin producerea în 1934 a primelor anvelope de iarnă din întreaga lume. Deși acest tip reprezintă vârful de gamă al brandului, nici produsele de vară nu sunt neglijate, remarcându-se printr-un raport calitate - preț excelent și oferind caracteristici excelente, fără a fi necesare investiții imense.

Gama PowerProof 1 și Wetproof 1 sunt cele mai noi profile ale producatorului Nokian, aceste fiind concepute pentru a oferi siguranță pe drumuri, indiferent de capriciile vremii. Ambele anvelope sunt echipate cu tehnologia Dual Zone Safety, aceste anvelope Nokian oferă o experiență de conducere fără griji în orice condiții meteo. Zona de Stabilitate și Zona de Sigurantă Umedă colaborează armonios pentru a asigura controlul optim și aderența maximă pe orice tip de suprafată umedă.Cele mai bune anvelope de vară - Recomandări pe baza testelor independente


2.5. Cele mai bune anvelope de vară Goodyear

Compania Goodyear își are începuturile în anul 1898, când Frank Seiberling a întemeiat o fabrică de produse din cauciuc, ce purta numele celebrului descoperitor al vulcanizării. După doar 20 de ani de existență, firma a devenit cel mai mare producător de pneuri din lume, poziție pe care a ocupat-o vreme îndelungată, situându-se, și în prezent, pe primele locuri. Printre inovațiile introduse de inginerii Goodyear se numără anvelopele de tip RunFlat și tehnologia Sound Confort ce reduce semnificativ zgomotul prin utilizarea unui strat de spumă absorbantă fonic.

Gama Eagle F1 Asymmetric 6, gama premium de înaltă performanță este aici începând din 2022, cu o nouă tehnologie pentru a îmbunătăți performanța pe uscat, frânarea pe teren umed, manevrarea pe teren umed și adaptarea mai bună pentru mașini electrice. Îmbunătățind performanța în condițiile de carosabil uscat, Eagle F1 Asymmetric 6 are o zonă de contact adaptivă și o cavitate optimizata pentru a se adapta variațiilor de sarcina. În conditii standard de conducere, zona de contact a anvelopei are o amprentă normală, dar aceasta creste atunci când soferul face o manevră extremă. Zona de contact se adaptează astfel stilului de condus și creste la nevoie, oferind soferului mai multă aderență și reactivitate la manevre extreme.

 

3. Cum se aleg cele mai bune anvelope de vară

 

Alegerea celor mai bune anvelope vara in 2024 trebuie să fie făcută cu multă atenție, în cunoștință de cauză, după o investigare atentă a ofertelor disponibile. Ele pot fi întâlnite în mediul online, acolo unde există o cantitate impresionantă de informații legate de performanțele fiecărei anvelope în parte. Importantă este consultarea clasamentelor rezultate în urma testelor independente făcute de asociații automobilistice celebre, din Germania, Italia etc. 

De asemenea, alegerea trebuie să se facă în funcție de următoarele elemente:

  • Producătorul va fi dintre cei recunoscuți la nivel mondial, pentru că pune la dispoziția tuturor calitate și numeroase inovații. Majoritatea producătorilor au o istorie îndelungată, de peste 100 de ani, aceasta fiind dovada seriozității și disponibilității de a veni în întâmpinarea dorinței clienților cu cele mai bune produse;
  • Dimensiunile trebuie să fie în conformitate cu recomandările producătorului automobilului. Aceste caracteristici pot fi consultate în cartea tehnică și trebuie respectate întocmai. În caz contrar, pot apărea 2 situații nedorite, anume micșorarea stabilității autovehiculului și posibilitatea primirii unei amenzi serioase, evident, din partea Poliției;
  • Indicele de viteză și indicele de sarcină la anvelope trebuie respectați pentru a nu pune în pericol siguranța în trafic. Dacă un automobil va rula cu o viteză superioară celei indicate de către producătorul de anvelope, siguranța nu mai poate fi indicată și vor apărea situații nedorite din cauza instabilității acestuia, în special pe drumurile acoperite cu apă;
  • Eficiența consumului de combustibil poate părea un moft și mulți consideră că nu merită investiția suplimentară pentru procurarea unor anvelope de clasă superioară în această privință. Adevărul este că proprietarii își pot scoate banii prin economia de combustibil făcută la fiecare kilometru parcurs. 

 

Anvelope de vara

 

În concluzie, pentru a alege cele mai bune anvelope de vară in 2024, este nevoie de o documentare atentă si reprezintă una dintre obligațiile persoanelor interesate să conducă în siguranță pe drumurile publice și să profite de toate caracteristicile tehnice deosebite ale autoturismelor personale. O mașină de top, dotată cu pneuri de slabă calitate, nu va reuși niciodată să se ridice la nivelul așteptărilor.

Surse foto: Shutterstock.com; ro.pinterest.com, automarket.ro