Care este durata de utilizare a unei anvelope ?
Anvelope | Jante | Vadrexim
ANVELOPE DE VARA, ANVELOPE DE IARNA, CAUCIUCURI NOI IEFTINE. JANTE ORICE AUTO, JANTE ALIAJ SI TABLA.
ANVELOPE SI JANTE LA VADREXIM !
Meniu

Care este durata de utilizare a unei anvelope ?

Care este durata de utilizare a unei anvelope ?

Sunt situatii in care circulati cu masina foarte putin...sa spunem 3000 Km pe an. Intrebarea este pana cand puteti utiliza acele anvelope in conditii de siguranta ? Pana cand parcurgeti intre 30 si 50 mii Km ? Evident ca nu e posibil acest lucru...asta ar insemna sa le tineti pe masina 10 - 15 ani !

Pe parcursul utilizarii, cauciucul este afectat de conditiile meteo si cele de utilizare. In general limita de folosinta a unei anvelope noi este de pana la 6 ani, dupa aceasta perioada folosirea anvelopei indiferent de anotimp devine nesigura si poate pune in pericol siguranta dumneavoastra si a celorlati participanti la trafic. Utilizarea unui cauciuc vechi creste pericolul de explozie foarte mult, in timp ce rezistenta sa scade din cauza deteriorarii calitatii materialelor din care este fabricat, stratul superficial de pe banda de rulare deteriorandu-se in mod accelerat odata cu trecerea timpului.

Durata de folosinta a unei anvelope iarna sau anvelope vara depinde si de alti factori, cum ar fi: gradul de uzura, suprafata pe care rulati, stilul de condus, etc. Unii dintre conducatorii auto, pornesc de la ideea ca o anvelopa de iarna se va uza mult mai repede decat o anvelopa de vara, asta numai in situatia in care o folosesc si vara. In cazul unor anvelope de iarna profilele canalelor de evacuare a apei de pe banda de rulare sunt mult mai adanci, iar numarul de lamele este mai mare. Astfel anvelopa de iarna nu se va uza mai repede daca este folosita doar in anotimpul rece, ci se va uza la fel ca un cauciuc de vara, si acesta la randul lui utilizat corespunzator.

Aderenta pe carosabil umed in anotimpurile reci este aproape de 2 ori mai mica fata de o suprafata uscata, iar pe carosabilul acoperit cu zapada aderenta scade de aproximativ 4 ori fata de o suprafata uscata. De aceea, pentru a pastra o aderenta buna in orice conditii de drum de iarna (zapada, umed, polei) recomandarea noastra este ca anvelopele de iarna sa fie inlocuite cu alte anvelope de iarna noi atunci cand adancimea profilului de pe calea de rulare scade sub 4 mm.

In concluzie daca jantele de pe autovehicul se pot utiliza cam tot atata timp cat si autovehiculul, anvelopele trebuie schimbate daca in 5-6 ani de utilizare acestea nu au ajuns la limitele de uzura marcate de producatori pe banda de rulare. In multe situatii, la o privire mai atenta veti putea observa cu ochiul liber semne de "imbatranire" ale anvelopei - mici crapaturi pe flancuri sau la imbinarea dintre anvelopa si janta. Pentru siguranta dumneavoastra nu utilizati nici anvelope second-hand daca acestea au o vechime mai mare de 5 ani ! 

Adaugat Vineri, 12/04/2013
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ IN BUCURESTI <>
<> PROMOTII ANVELOPE SI JANTE <> COMENZI RAPIDE DE ANVELOPE SI JANTE LA TEL. 0730 710 764 <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ IN BUCURESTI <>