DOT Anvelope - Ce inseamna, cum se citeste? - Vadrexim.ro
Comenzi telefonice 0730 710 764
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI
+1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute

DOT Anvelope - Ce inseamna, cum se citeste?

 

DOT Anvelope

 

Partea 1: Introducere

DOT-ul este un acronim pentru Department of Transportation (Departamentul de Transport) din Statele Unite ale Americii, care reglementeaza standardele de siguranta si calitate pentru anvelopele utilizate pe drumurile publice. DOT-ul este o serie compusa din litere si numere care sunt tiparite pe flancul anvelopei si care includ informatii despre data de fabricatie, dimensiunea si specificatiile anvelopei. De exemplu, un cod DOT la anvelope arata de forma urmatoare DOT A50F JH4R 4820 si se citeste astfel:

  • A5 :      Codul uzinei unde a fost fabricat cauciucul.
  • 0F :      Codul dimensiunilor specific producătorului de anvelope.
  • JH4R : Cod opțional specific fabricantului.
  • 4820 :  Data de fabricatie a cauciucului - anvelopa a fost produsa în a 48-a săptămână a anului 2020.
    O anvelopa produsa cu 3 ani in urma are aceleasi proprietati ca si una produsa recent daca a fost pastrata in conditii corespunzatoare!

Partea 2: De ce este important DOT-ul

DOT-ul este important pentru a va asigura ca achizitionati anvelope de calitate si sigure pentru masina dumneavoastra. Data de fabricatie este importanta deoarece anvelopele se degradeaza in timp, chiar daca nu sunt utilizate. In plus, anvelopele mai vechi pot fi mai predispuse la probleme de siguranta, cum ar fi crăparea cauciucului sau desprinderea benzii de rulare. Prin urmare, este important sa verificati data de fabricatie a anvelopelor si sa le inlocuiti dupa maxim 5 ani de la data montarii, fara ca acestea sa fie mai vechi de 8-10 ani, chiar daca nu prezinta semne de uzura sau deteriorare vizibila.

DOT-ul la anvelope poate oferi informatii importante si despre modul si locul producerii anvelopei. Aceste informatii sunt importante pentru a asigura ca anvelopele sunt compatibile cu vehiculul dumneavoastra si pentru a evita problemele de performanta si siguranta.

 

DOT Anvelope - Ce inseamna, cum se citeste?

 

Partea 3: Cumpararea anvelopelor cu DOT-ul potrivit

La Vadrexim.ro, avem o gama larga de anvelope de la cei mai cunoscuti producatori de cauciucuri din lume, iar specialistii nostri va vor ajuta sa alegeti anvelopele potrivite pentru masina dumneavoastra, luand in considerare specificatiile tehnice, dimensiunea si marca. Este important sa alegeti anvelopele cu un DOT cat mai recent (Dot recent inseamna ca anvelopa a fost produsa in ultimii 3 ani) pentru a beneficia de performanta si siguranta maxime. In plus, respectati specificatiile tehnice ale producatorului, inclusiv indicele de viteza si indicele de sarcina, pentru a asigura compatibilitatea cu vehiculul dumneavoastra.

Este important sa va asigurati ca achizitionati anvelope de la un distribuitor de incredere, care ofera garantie si suport post-vanzare. Vei beneficia de servicii de inalta calitate si de o gama larga de anvelope si jante de la cele mai bune branduri din lume. Specialistii nostri va pot ajuta sa alegeti anvelopele potrivite pentru vehiculul dumneavoastra, iar noi va oferim garantie si suport post-vanzare pentru a va asigura ca sunteti multumit de achizitia dumneavoastra.

 

Intretinere si verificare dot la anvelope

 

Partea 4: Intretinerea anvelopelor si verificarea DOT-ului

Dupa ce ati achizitionat anvelopele potrivite, este important sa le intretineti corespunzator pentru a va asigura ca conduceti in siguranta si confort. Este recomandat sa verificati presiunea anvelopelor o data pe luna si sa le rotiti la fiecare 10.000 de kilometri pentru a asigura o uzura uniforma. De asemenea, este important sa verificati flancurile anvelopelor pentru semne de uzura sau deteriorare si sa le inlocuiti daca sunt necesare.

Este, de asemenea, important sa verificati DOT-ul de pe anvelope pentru a va asigura ca sunt inca in perioada de garantie si pentru a evalua starea generala a anvelopei. Daca DOT-ul este mai vechi de 8 ani, este posibil sa fie necesar sa inlocuiti anvelopele, chiar daca nu prezinta semne vizibile de uzura sau deteriorare.

Partea 5: Concluzie

DOT-ul de pe anvelope este un indicator important pentru performanta si siguranta in timpul condusului. Aceasta ofera informatii despre data de fabricatie, locul producerii, dimensiunea si specificatiile anvelopei si este important sa il luati in considerare atunci cand achizitionati anvelope. Vei gasi intodeauna la noi anvelope si jante de calitate de la cei mai mari producatori din lume, iar specialistii nostri va vor ajuta sa alegeti anvelopele si jantele potrivite pentru masina dumneavoastra. Nu uitati sa respectati specificatiile tehnice ale producatorului si sa verificati DOT-ul si starea anvelopelor pentru a va asigura ca conduceti in siguranta si confort.