Sfaturi utile pentru deplasarea pe carosabil umed !
Anvelope | Jante | Vadrexim
ANVELOPE DE VARA, ANVELOPE DE IARNA, CAUCIUCURI NOI IEFTINE. JANTE ORICE AUTO, JANTE ALIAJ SI TABLA.
ANVELOPE SI JANTE LA VADREXIM !
Meniu

Sfaturi utile pentru deplasarea pe carosabil umed !

Sfaturi utile pentru deplasarea pe carosabil umed !

Marea majoritate a conducatorilor auto stiu ca pe carosabilul acoperit cu apa este mult mai dificil sa mentii traiectoria corecta in viraje si sa franezi in conditii de siguranta. Acest lucru se intampla pentru ca la nivelul solului, acele mici orificii sau cratere se umplu cu apa creand o pelicula cu potential periculos. Din aceasta cauza, anvelopele isi pierd aderenta foarte rapid. Acestea, prin profilul benzii de rulare construit pentru a elimina apa de sub roti si a mentine aderenta optima deplasarii in siguranta, imping apa in lateral in timp ce santurile o aduna si o evacueaza spre spate. Striatiile din desenul benzii de rulare sparg pelicula de apa ramasa intre roata si asfalt in asa fel incat anvelopa sa circule pe o suprafata cat mai uscata.

Este deja stiut ca forma benzii de rulare are un rol foarte mare in influentarea aderentei pe teren ud. Noile modele de anvelope disponibile pe piata intr-o mare varietate de finisari, au in comun forma rotunjita a amprentei la sol, lucru care influenteaza pozitiv tinuta de deplasare in conditii de umezeala, determinand apa sa iasa mai rapid de sub anvelopa si uscand suprafata carosabila, eliminand in acelasi timp si riscul aparitiei fenomenului de acvaplanare.

Sfaturile specialistilor raman insa aceleasi, indifferent de anvelopele pe care le folositi: reduceti viteza si pastrati o distanta de siguranta mai mare fata de masinile din fata, aprindeti luminile de intalnire si incercati sa circulati cu o viteza constanta adaptata conditiilor de trafic, evitati accelerarile sau franarile bruste si nu bruscati sub nicio forma directia. Toate aceste sfaturi vin sa transmita faptul ca pe un carosabil acoperit cu apa distanta de franare creste considerabil iar manevrarea autovehiculului nu va putea fii facuta in conditii de maxima siguranta.

Nu uitati sa verificati starea anvelopelor si presiunea la care acestea sunt umflate. E bine de stiut ca in cazul aparitiei acvaplanarii sa ridicati piciorul usor de pe acceleratie fara insa sa franati. Lasati masina pe liber si asteptati ca aceasta sa incetineasca pana la momentul in care o puteti controla din nou.

Adaugat Luni, 27/08/2012
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ LA CUMPARARE... <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> COMENZI RAPIDE DE ANVELOPE SI JANTE LA TEL. 0730 710 764 <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ LA CUMPARARE... <>