Revolutionarea performantei - Lansarea noului Pirelli P Zero dezvoltat pentru Ferrari Enzo
Comenzi telefonice 0730 710 764
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI
+1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute

Revolutionarea performantei - Lansarea noului Pirelli P Zero dezvoltat pentru Ferrari Enzo

 

 Revolutionarea performantei - Lansarea noului Pirelli P Zero dezvoltat pentru Ferrari Enzo

 

Pirelli si Ferrari impartasesc o relatie solida ce depaseste 70 de ani, avand drept obiectiv comun mentinerea clasicele atemporale pe sosea cu siguranta si eficienta. O noua aditie la aceasta colaborare este sistemul P Zero Corsa, dedicat modelului Ferrari Enzo, care se alatura gamei Pirelli Collezione - linia de anvelope ce echipaza atat cele mai iconice modele "oldtimer", cat si "youngtimer". Aceste anvelope pentru "Enzo" imbogatesc catalogul Pirelli pentru Ferrari Classic, adaugand doua modele P Zero noi la cele doua deja disponibile pentru Ferrari F40 si F50 - alte doua supermasini istorice din Maranello.

 

Inovatie pentru Ferrari Enzo

 

Pentru Ferrari Enzo, supermasina extrema lansata in 2002, Pirelli a dezvoltat un sistem P Zero Corsa in dimensiunea 245/35 R19 pentru fata si 345/35 R19 pentru spate. Asemenea tuturor acestor anvelope Pirelli din gama Collezione, acest produs pastreaza aspectul original, dar este fabricat cu materiale si tehnologii moderne. Initial conceput in anii 2000 pentru a fi cel mai sportiv in gama de sosea, acest sistem are o structura specifica ce asigura stabilitate maxima la viteze mari si in viraje, permitand utilizarea si pe pista. Cele doua designuri diferite ale benzii de rulare, directional pentru fata si asimetric pentru spate, contribuie la reducerea fenomenului de acvaplanare. Anvelopa noua a fost testata de piloti de test Ferrari, redescoperind acelasi caracter sportiv al vremii, acum imbinat cu o siguranta si fiabilitate mai mari datorita compusilor moderni utilizati.

 

anvelope vara Pirelli P Zero

 

P Zero Corsa System pentru Ferrari F50

 

Anvelopele P Zero Corsa System din gama Collezione sunt, de asemenea, disponibile in dimensiunea 245/35 R18 pentru fata si 335/30 R18 pentru spate, dedicate Ferrari F50. La momentul lansarii, F50 a fost descrisa ca fiind cea mai apropiata masina de sosea de un monopost de Formula 1 construit vreodata de Maranello. Aceste anvelope continua traditia inovatiei si performantei, aducand o noua viata modelelor Ferrari clasice.

 

O evolutie a performantei

 

Ferrari F40, stramosul F50 si al lui Enzo, a fost primul automobil produs in serie care a fost echipat cu anvelope Pirelli ca echipament original in 1987. Aceasta decizie de a folosi modelul P Zero a adus cu sine mai multe inovatii remarcabile, inclusiv jante de 17 inch, fara precedent pentru un vehicul de sosea, dimensiuni diferite pentru rotile din fata si spate, si tehnologie adaptata pentru un automobil cu o viteza maxima de peste 300 km/h. Acum, o versiune dedicata P Zero pentru F40 este disponibila in gama Pirelli Collezione, oferind dimensiuni de 245/40 R17 pentru fata si 335/35 R17 pentru spate. Una dintre inovatiile principale ale acestei versiuni este inscriptionarea de pe lateralul anvelopei, amintind de scrisul original, aducand astfel un omagiu designului initial al masinii.

 

Pirelli P Zeo anvelope vara

 

O istorie a performantei si sustenabilitatii cu Pirelli P Zero

 

De la Ferrari F40 pana la supermasinile de ultima generatie, gama P Zero a fost o constanta in lumea automobilelor de lux. Aceasta gama de anvelope de vara reprezinta o poveste de inovatie si tehnologie legata de cele mai prestigioase si extreme masini din ultimele patru decenii si de motorsport, incepand cu Formula 1. De-a lungul timpului, gama s-a adaptat nevoilor pietei auto, reflectand interesul tot mai mare pentru performanta, siguranta si sustenabilitate. Un pas important in aceasta directie a fost marcajul Elect al Pirelli, introdus in 2019, care indica anvelopele special concepute pentru masinile electrificate. Recent, familia P Zero a fost reinnoita cu trei noi modele prezentate la Festivalul de Viteza Goodwood din 2023: P Zero E, P Zero R si P Zero Trofeo RS. Toate aceste anvelope au fost dezvoltate cu abordarea "Design Eco-Safety" a Pirelli, folosind materiale inovatoare si instrumente derivate din experienta companiei in motorsport.

Sursa: press.pirelli.com