Mercedes-Benz G-Class devine un promotor de exceptie al viitorului propulsiei electrice
Comenzi telefonice 0730 710 764
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI
+1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute

Mercedes-Benz G-Class devine un promotor de exceptie al viitorului propulsiei electrice

 

 Mercedes-Benz G-Class devine un promotor de exceptie al viitorului propulsiei electrice

 

Prin insusi evenimentul de lansare al lui Mercedes-Benz G 580 EQ Edition One, producatorul german vrea sa ne convinga ca electrificarea reprezinta viitorul automobilului la nivel mondial. Prima versiune cu propulsie 100% electrica a seriei Mercedes-Benz G-Class a fost prezentata simultan la Stuttgart, Los Angeles si Beijing. Mai precis, prezentarile din SUA si Germania, au avut loc in parcul Franklin Canyon si la muntele Schöckl.

Putine alte autovehicule au influentat cultura pop in ultimele decenii asa cum a facut-o Mercedes-Benz G-Class. Cu silueta sa patrata inconfundabila, nu si-a pierdut niciodata aspectul robust si capabilitatile off-road, devenind in acelasi timp un simbol de performanta si fiabilitate pentru clientii si fanii din intreaga lume.

 

O istorie de 45 de ani

 

Lansata in premiera in urma cu 45 de ani, Clasa G, care isi ia numele de la Geländewagen, adica autovehicul off-road, si-a format reputatia la nivel mondial ca o emblema a marcii. Datorita durabilitatii specifice, 80% din toate G-Class-urile construite vreodata raman in uz pe sau in afara drumului.

Mercedes-Benz G-Class continua sa isi evolueze traditia, combinand mostenirea sa iconica cu tehnologiile moderne pentru a ramane relevanta intr-o lume in schimbare rapida.

 

Debutul modelului electric al clasei G

 

"Clasa G este o adevarata legenda si suntem incantati sa sarbatorim debutul foarte asteptat al modelului complet electric in Los Angeles. G se simte la fel de bine aici ca si in aer liber," a declarat Michael Schiebe, CEO Mercedes-AMG si Head of Mercedes-Benz G-Class si Mercedes-Maybach. Cu aceste cuvinte, Schiebe a subliniat importanta momentului pentru Mercedes-Benz si pentru fanii Clasei G.

In pachet mai sunt incluse suportul pentru cablul de incarcare si pachetele AMG Line si Night Package. Acestea aduc jante de 20 de inch si accente negre la exterior. La interior sunt prezente elemente decorative din fibra de carbon albastra si cusaturi in aceeasi nuanta.

 

mercedes anvelope vara

 

Performante superioare si caracteristici unice

 

Noua clasa G electrica poate face tot ce poate face G – si mai mult. Poate patrunde mai adanc in teritorii neamenajate si, cu exceptionala functie G-TURN, continua sa uimeasca in termeni de abilitati de rulare. Aceste noi capabilitati si caracteristici unice marcheaza un capitol important pentru Mercedes-Benz ca lideri in propulsia electrica.

Cu un consum de energie combinat de 30,3-27,7 kWh/100 km, Mercedes-Benz G 580 EQ Edition One confirma legile fizicii, conform carora nu poti obtine putere daca nu consumi resurse pe masura. Totusi, emisiile sale de CO₂ combinate sunt 0 g/km, ceea ce reprezinta un pas major spre sustenabilitate.

 

jante aliaj mercedes

 

Autonomie si capacitatea bateriei

 

Capacitatea neta a bateriei sale este de 116 kWh, ceea ce se traduce printr-o autonomie WLTP in jurul a 473 km. Aceasta autonomie permite Clasei G electrice sa ramana o alegere viabila atat pentru calatoriile de zi cu zi, cat si pentru aventurile off-road.

Prin aceste noi inovatii, Mercedes-Benz G 580 EQ Edition One demonstreaza angajamentul marcii pentru un viitor sustenabil si performant. Clasa G electrica nu doar ca pastreaza mostenirea robusta a predecesoarelor sale, dar o si imbunatateste cu tehnologie de varf in propulsia electrica.

 

Inovatie in tractiune integrala

 

Mercedes-Benz G 580 EQ Edition One este echipat cu patru motoare electrice controlate individual, fiecare motor antrenand cate o roata. Acest sistem de tractiune integrala individuala este o premiera pentru un vehicul de serie din grupul Mercedes-Benz, oferind caracteristici unice de condus atat pe drum, cat si in off-road.

Cele patru motoare electrice sunt integrate in sasiul vehiculului, cu cate doua motoare in fiecare carcasa situata la puntile fata si spate. Rotile sunt antrenate prin semiarbori scurti, iar fiecare motor electric dezvolta o putere maxima de 108 kW (147 CP). Sistemul totalizeaza o putere maxima de 432 kW (588 CP) si un cuplu maxim de 1.164 Nm. La o asemenea putere, producatorul a echipat acest temerar cu anvelope  performante cu diametrul de 20 de inch. Montate pe jante de aliaj de dimensiuni mari, senzatia de siguranta este mult mai accentuate.

 

anvelope off road mercedes

 

Distributia inteligenta a cuplului

 

In coordonare cu ESP si Controlul Central al Propulsiei (CPC), cuplul motoarelor este distribuit precis acolo unde este nevoie, asigurand astfel tractiunea optima in orice conditii. Aceasta distributie inteligenta permite Clasei G electrice sa performeze excelent in diverse scenarii de conducere.

Mercedes-Benz G 580 EQ Edition One accelereaza de la 0 la 100 km/h in doar 4,7 secunde, iar viteza maxima este limitata electronic la 180 km/h. Datorita motoarelor electrice care furnizeaza cuplul maxim imediat de la pornire, acest off-roader complet electric exceleaza prin puterea de tractiune si controlabilitatea exceptionala.

 

Avantaje in off road

 

Capacitatea de a furniza cuplul maxim imediat de la pornire face ca noua Clasa G electrica sa fie extrem de eficienta pe pante abrupte si suprafete alunecoase. Puterea de tractiune enorma si controlabilitatea precisa ofera un avantaj semnificativ in conditii off-road dificile, consolidand reputatia Clasei G ca un vehicul robust si capabil.

 

Sursa: mercedes-benz.ch