De ce anvelope de iarna ?
Anvelope | Jante | Vadrexim
ANVELOPE DE VARA, ANVELOPE DE IARNA, CAUCIUCURI NOI IEFTINE. JANTE ORICE AUTO, JANTE ALIAJ SI TABLA.
ANVELOPE SI JANTE LA VADREXIM !
Meniu

De ce anvelope de iarna ?

De ce anvelope de iarna ?

Unii dintre noi isi pun intrebarea: de ce ma obliga legea sa merg iarna cu anvelope de iarna? e viata mea si eu sunt responsabil cu ce mi se intampla. Da, dar  se uita cel mai important lucru si anume ca nu suntem singuri in trafic. Drept urmare echiparea autovehiculului cu anvelope de iarna e obligatorie pentru toti soferii intre 1 noiembrie si 31 martie, dar totusi in anumite conditii.

Anvelopele cu care nu veti risca amenzi sunt doar cele care au  mentiunea "M + S"  (Mud plus Snow – Noroi si zapada). In aceasta categorie intra anvelopele de iarna si anvelopele all season care sunt inscriptionate cu "M+S". Cei care nu au astfel de anvelope se pot astepta la  retinerea talonului plus amenda, aceasta putand ajunge si la 4.000 de lei.

Desi in legea modificata nu se admit exceptii de la regula, politistii spun ca sunt totusi situatii in care soferii pot circula fara anvelope de iarna in perioada 1 noiembrie – 31 martie. Daca drumul e uscat, nu e niciun fel de problema, se poate circula cu orice anvelopa, anvelopele de iarna sunt obligatorii doar in urmatoarele situatii: drum acoperit cu gheata, zapada, polei sau noroi.

Un studiu realizat de compania Continental, unul dintre cei mai puternici producatori de anvelope la nivel mondial, arata ca adaptarea comportamentului in trafic la conditiile de iarna va poate fi de mare ajutor, chiar daca anvelopele de iarna nu va ofera supra-protectie impotriva surprizelor neplacute ce apar in anotimpul rece. 

Comparativ cu anvelopele de vara, cele de iarna va ofera siguranta sporita - in special la franare – pe timp rece, pe drumuri ude sau acoperite cu gheata si zapada. Utilitatea cauciucurilor de iarna se observa, in special, dupa ce temperatura scade sub 7 grade Celsius. Iarna sunt portiuni de drum umede si alunecoase, iar anvelopele de iarna pot asigura o mult mai buna aderenta. 

De exemplu, in cazul unui autoturism standard, care ruleaz─â cu 100 km/h pe un drum ud, la o temperatura exterioara de 20 grade Celsius, distanta de franare cu anvelope de iarna va fi de 72 de metri, iar cu anvelope de vara, de 69 metri. Daca temperatura scade sub 7 grade Celsius, vehiculul cu anvelope de iarna se va opri in 67 de metri, iar cel cu anvelope de vara in cel putin 71 de metri.

Un automobil similar, care circula cu 50 km/h pe un drum acoperit cu zapada, va fi ajutat de cauciucurile de iarna sa se opreasca in 35 de metri, in timp ce, cu anvelopele de vara, masina va frana in 43 de metri. De cele mai multe ori, acei metri in plus pot insemna evitarea unui accident sau chiar salvarea unor vieti.

Soferii trebuie insa sa tina cont de faptul ca  la temperaturi de peste 15 grade Celsius, cauciucurile de iarna se uzeaza foarte rapid la frecarea cu asfaltul, manevrele sunt mai greoaie, iar consumul de combustibil este crescut. 

Adaugat Vineri, 09/11/2012
Sursa: evz.ro
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ LA CUMPARARE... <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> COMENZI RAPIDE DE ANVELOPE SI JANTE LA TEL. 0730 710 764 <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ LA CUMPARARE... <>