Continental a lansat primele anvelope cu poliester fabricat din sticle PET reciclate
Comenzi telefonice 0730 710 764
ANVELOPE - JANTE - VULCANIZARE
HOTEL ANVELOPE - LIVRARE GRATUITA...
ANVELOPE - JANTE - VULCANIZARE
ANVELOPE - JANTE - VULCANIZARE <> HOTEL ANVELOPE - LIVRARE GRATUITA...
ANVELOPE - JANTE - VULCANIZARE <> HOTEL ANVELOPE - LIVRARE GRATUITA...
ANVELOPE - JANTE - VULCANIZARE <> HOTEL ANVELOPE - LIVRARE GRATUITA...

Continental a lansat primele anvelope cu poliester fabricat din sticle PET reciclateContinental a lansat primele anvelope cu poliester fabricat din sticle PET reciclate

Continental este primul producător de anvelope care lansează firele de poliester reciclate care sunt obținute din sticle de plastic PET printr-un proces nou în producția sa de volum.

Noul material de înaltă performanță va fi folosit mai întâi pentru producția de anvelope de vară PremiumContact 6 și EcoContact 6 de la Continental și pentru anvelopa AllSeasonContact la anumite dimensiuni selectate. Aceasta înlocuiește complet poliesterul convențional din carcasa anvelopelor selectate.

Un set de anvelope standard pentru autoturisme folosește materialul din aproximativ 40 de sticle PET reciclate.

În septembrie 2021, Continental a dezvăluit pentru prima dată tehnologia internă ContiRe.Tex. Aceasta folosește fire de poliester, care sunt obținute din sticle PET uzate fără etape chimice intermediare și nereciclate în niciun alt mod.

Acest lucru face tehnologia mult mai eficientă decât alte metode standard de procesare a sticlelor PET în fire de poliester de înaltă performanță. Sticlele folosite pentru tehnologie provin exclusiv din regiuni fără un circuit închis de reciclare.

Ca parte a unui proces special de reciclare, sticlele sunt sortate și curățate mecanic, după ce capacele sunt îndepărtate. După mărunțire mecanică, PET-ul este prelucrat în continuare  într-un material granulat și în final filat în fire de poliester.

„Folosim doar materiale de înaltă performanță în producția noastră de anvelope premium. De acum înainte, acestea vor include fire de poliester din sticle PET, realizate într-un proces de reciclare deosebit de eficient. Am adus tehnologia noastră inovatoare ContiRe.Tex în faza de producție în doar opt luni. Sunt mândru de întreaga noastră echipă pentru această realizare remarcabilă”, spune Ferdinand Hoyos, care conduce procesul de înlocuire a anvelopelor Continental în Europa, Orientul Mijlociu și Africa (EMEA).

El adaugă: „Extindem constant ponderea materialelor regenerabile și reciclate din anvelopele noastre. Până cel târziu în 2050, dorim să folosim numai materiale durabile în producția noastră de anvelope.”

Anvelope continental ecocontact 6


Primele anvelope cu poliester din sticle PET reciclate sunt acum disponibile

Toate anvelopele cu tehnologia ContiRe.Tex care sunt acum produse pentru etapa viitoare de lansare pe piață provin de la fabrica de anvelope Continental din Lousado, Portugalia. Anvelopele cu tehnologia ContiRe.Tex au un logo special pe peretele lateral („Conține material reciclat”).

Firele de poliester realizate din PET au fost folosite de mult timp ca material în asamblarea anvelopelor pentru pasageri și camioane ușoare. Șnururile textile absorb forțele presiunii interne a anvelopei și rămân stabile dimensional chiar și la sarcini și temperaturi ridicate.

Pentru a face ca anvelopele să economisească energie și mai ecologice în producție, utilizare și reciclare, Continental caută intens materiale alternative pentru producția de anvelope.

În septembrie 2021, producătorul de anvelope premium a prezentat Conti GreenConcept, folosind poliester din sticle de plastic reciclate în carcasă, la IAA MOBILITY. Pentru cel de-al doilea sezon al seriei de curse Extreme E, complet electric, care s-a deschis în februarie 2022, Continental a dezvoltat o anvelopă care folosește și ContiRe.Tex.

Vehiculele de bază care vor participa la Turul Franței din acest an vor fi, de asemenea, echipate exclusiv cu anvelope ContiRe.Tex.

Continental oferă inițial PremiumContact 6, EcoContact 6 și AllSeasonContact cu tehnologia ContiRe.Tex în cinci dimensiuni fiecare.

Cauciucuri continental ecocontact 6


Produse și dimensiuni disponibile în prezent cu ContiRe.Tex:

PremiumContact 6 : 225/45R17 91Y; 225/40R18 92Y; 235/45R18 98Y; 235/40R19 96Y; 245/40R19 98Y XL;

EcoContact 6: 205/55R16 91V; 195/65R15 91V; 205/60R16 96H XL; 185/65R15 88H; 235/55R18 100V;

AllSeasonContact: 205/55R16 91H; 225/45R17 94V; 205/60R16 96H; 215/65R16 102V; 235/55R19 105V.

Adaugat Vineri, 15/07/2022
Sursa: continental.com