Cele mai bune 10 anvelope de vară pentru Supercaruri în 2022 (AllTyreTests)
Comenzi telefonice 0730 710 764
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI
+1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute
+24 ANI DE EXPERIENTA +200.000 CLIENTI +1.000.000 ANVELOPE & JANTE Vandute

Cele mai bune 10 anvelope de vară pentru Supercaruri în 2022 (AllTyreTests)

 

Cele mai bune 10 anvelope de vară pentru supercaruri în 2022 (AllTyreTests)

 


Mașinile sport sunt comparate cu mașinile obișnuite prin intermediul motoarelor puternice și tendința șoferilor de a conduce într-un stil mai agresiv.

Nu toate tipurile de anvelope pot rezista la presiunea mare și să lucreze eficient până la limita posibilităților lor.

Vă prezentăm cele mai bune 10 anvelope de vară din 2022 destinate mașinilor de mare putere. Acestea sunt modele extreme și de performanță maximă disponibile în dimensiuni de la R19 la R21 și capabile să ofere o manevrabilitate fiabilă la viteze ridicate.

 

Bridgestone Potenza S001

Anvelope vara Bridgestone Potenza S001

 


Modelul a fost steagul de luptă al liniei de anvelope sport ale producătorului japonez timp de 8 ani (din 2010 până în 2018, până la lansarea modelului Potenza 007A).

Aceste anvelope Bridgestone au un model de bandă de rulare asimetric cu un umăr exterior pronunțat pentru stabilitate laterală a mașinii, o nervură centrală continuă pentru a menține direcția și caneluri largi pentru rezistență ridicată la acvaplanare.

În numeroase teste arată rezultate bune echilibrate atât pe carosabil uscat cât și pe umed, și primește, de asemenea, recenzii pozitive din partea experților. Se potrivesc perfect pentru iubitorii de condus rapid și agresiv.

 

Continental SportContact 6

Cauciucuri vara Continental Sportcontact 6

 


Modelul a fost lansat în 2015 și este poziționat ca U-UHP (Ultra-Ultra High Performance).

A primit un design de adâncime asimetric și combină două produse populare ale concernului german: SportContact 5P simplu și orientat către pistele de curse - ContiForceContact. Această conceptie a fost aplicată mai târziu în performantele anvelope Continental.

Pentru a garanta fiabilitatea și performanța ridicată la viteze de până la 350 km/h, inginerii au utilizat "Aralon 350" - un strat de ață de nylon împletită cu două straturi de aramid, care compun un strat suplimentar de centură de oțel.

Este o alegere excelentă pentru o plimbare agresivă și rapidă de la unul dintre liderii pieței de anvelope.

 

Dunlop SP Sport Maxx GT

Cauciucuri Vadrexim vara Dunlop SP Sport Maxx GT

 


Compania englezescă ce produce anvelope Dunlop (azi aparține concernului american Goodyear) a creeat un model de bandă de rulare asimetric, benzi longitudinale largi pentru rezistență la acvaplanare și sunt selectate ca echipament de fabrică original pentru multe mașini, precum Volkswagen Golf, Skoda Octavia, Jaguar XJ și altele.

Este o cale dovedită și fiabilă pentru conducere sigură pe asfalt uscat și umed.

Goodyear Eagle F1 SuperSport

Goodyear Eagle F1 Supersport anvelope vara

 


Modelul a fost lansat în sezonul de vară al anului 2019 și este versiunea de bază pentru versiunile mai "avansate" precum Goodyear Eagle F1 SuperSport RS (cea mai apropiată de anvelopele sport) și Goodyear Eagle F1 SuperSport K (versiune intermediară).

În timpul dezvoltării, inginerii au luat în considerare mulți ani de experiență în cursele auto, i-au oferit un model de cauciuc cu un design de profil asimetric cu umeri largi la exterior, o bandă continuă și adânci caneluri longitudinale. Părțile laterale au fost întărite suplimentar, ceea ce a îmbunătățit semnificativ manevrabilitatea, fără a afecta negativ confortul.

Deși această clasă de anvelope Goodyear este mai orientată spre asfaltul uscat, pe drumurile ude se comportă previzibil și sigur, datorită utilizării a trei compuși diferiți de cauciuc.

 

Hankook Ventus S1 evo 3 K127

Hankook Ventus S1 Evo 3 K127 anvelope vara Vadrexim

 


O altă noutate a sezonului de vară din 2019 de la brand-ul sud-coreean, care a înlocuit Hankook K117 în linia de produse. Participă regulat la teste independente unde face o competiție decentă cu brand-uri mai scumpe pe asfalt ud și uscat.

Una dintre caracteristicile modelului acestor anvelope Hankook este compoziția cauciucului "Aqua Pine" care conține uleiuri de vegetale și pin și îmbunătățește aderența pe drumurile ude. De asemenea, inginerii coreeni au acordat o mare atenție rezistenței anvelopei. În construcția sa, există o strat suplimentar de fire de aramid, un cadru de viscose cu două straturi și o bandă de oțel mai puternică. Toate acestea cresc durabilitatea anvelopei și fiabilitatea sa la viteze ultra-ridicate.

 

Kumho Ecsta PS91

Anvelope Vadrexim Kumho Ecsta PS91

 


Un model de la o altă marcă din Coreea de Sud lansată în 2013, dar încă se potrivește cerințelor marcate ale pieței. Anvelopele Kumho aparțin clasei Performanțe Extreme și este destinată mașinilor sportive.

Oferă rezultate medii echilibrate pe suprafețe uscate și ude și, prin urmare, sunt perfecte pentru condusul la viteze mari și dinamic.

 

Michelin Pilot Sport 4 S

Anvelope Michelin vara Pilot Sport 4 S


Acest model de anvelopă de vară din 2017 este produs de legendarul producător francez. Este logic să presupunem că modelul a înlocuit noul produs din 2015 din linia de produse - Michelin Pilot Sport 4, dar nu a făcut-o. Modelul a înlocuit Pilot Super Sport – o variantă de anvelope Michelin de clasă superioară destinată conducerii extreme și rapide.

În testele unei organizații independente TÜV SÜD comandate de Michelin, anvelopa a arătat o distanță mai scurtă de frânare pe asfalt uscat și umed în comparație cu principalii săi concurenți, cum ar fi Continental, Bridgestone și Goodyear.

 

Nokian PowerProof

Vadrexim anvelope vara Nokian Powerproof

 


Sezonul de vară din 2019 a fost bogat în produse noi, iar anvelopele Nokian, cu modelul Powerproof sunt unele dintre acestea, care au înlocuit predecesoarele Nokian zLine în linia de produse.

Anvelopa folosește tehnologia finlandeză proprietară Dual Zone Safety: modelul cu profil asimetric este convențional împărțit în două zone - Power Zone (“zona capacității”) care este responsabilă pentru manevrabilitate de primă clasă pe un drum uscat și Wet Safety Zone care este responsabil pentru rezistența avansată la acvaplanare și aderența pe un drum umed.

În teste, modelul demonstrează performanță la capitolul echilibru pe un drum uscat și umed, care nu este inferior în productivitate față de alte anvelope premium.

 

Pirelli P Zero PZ4

Vadrexim anvelope vara Pirelli P Zero PZ4

 


Producatorul de anvelope Pirelli a ales un modelul pentru anotimpul de vară cu viteze mari cu un model de bandă de rulare asimetric de la producătorul italian care continuă linia legendară Pzero.

Pneul oferă o calitate excelentă de cuplare pe asfalt uscat și umed și este de asemenea utilizat ca opțiune de stoc pentru multe mașini cu viteze mari.

 

Vredestein Ultrac Vorti R

Vadrexim anvelope vara Vredestein Ultrac Vorti R

 


Acest profil de vara din producția producătorului olandez este destinat pentru conducerea agresivă și ultra-rapidă a mașinilor cu multi cai putere.

Design-ul cauciucului este foarte asemănător cu cel al cauciucului UHP Vredestein Ultrac Vorti obișnuit: are aceeași modelare asimetrică a benzii de rulare, nerv central și canale largi pentru rezistență la acvaplanare.

În plus, nu se poate să nu remarcăm umărul extern pronunțat care asigură îndoire sigură și manevrabilitate stabilă. 

 

Sursa: alltyretests.com