Verifica anvelopele cu Bridgestone - Sfaturi pe cat de simple, pe atat de utile !
Anvelope | Jante | Vadrexim
ANVELOPE DE VARA, ANVELOPE DE IARNA, CAUCIUCURI NOI IEFTINE. JANTE ORICE AUTO, JANTE ALIAJ SI TABLA.
ANVELOPE SI JANTE LA VADREXIM !
Meniu

Verifica anvelopele cu Bridgestone - Sfaturi pe cat de simple, pe atat de utile !

Verifica anvelopele cu Bridgestone - Sfaturi pe cat de simple, pe atat de utile !
Verifica anvelopele cu Bridgestone - Sfaturi pe cat de simple, pe atat de utile ! Verifica anvelopele cu Bridgestone - Sfaturi pe cat de simple, pe atat de utile !

Avand in vedere ca ne aflam in plin sezon de vacanta, cunoscutul producator de anvelope Bridgestone vine sa puna accentul intr-o masura mai mare pe siguranta rutiera, dand soferilor sfaturi, pe cat de simple pe atat de utile, pentru siguranta deplasarii cu autovehiculul pe drumurile publice.

Iar primul sfat in acest sens se refera la pastrarea in cele mai bune conditii a anvelopelor, cu atat mai mult in situatia in care ne pregatim de deplasari lungi in vacanta. Astfel, studiile efectuate au aratat faptul ca peste 78% dintre autovehicule sunt echipate cu anvelope nepotrivite sau periculoase din punct de vedere al sigurantei.

In urma celor aproape 28.700 de controale pe teme de siguranta rutiera efectuate de Bridgestone in Europa, au reiesit cateva rezultate alarmante. De exemplu, mai mult de 28% dintre conducatorii auto ruleaza fie cu presiune insuficienta in roti fie cu anvelope care au o uzura peste limta legala. In astfel de situatii este bine de stiut ca nu se expun doar ei pericolelor dar primejduiesc siguranta pasagerilor sau a altor participanti la trafic.

Echipa Bridgestone sfatuieste toti conducatorii auto sa isi verifice anvelopele inainte de orice deplasare in trei pasi simpli dar foarte importanti pentru siguranta dumneavoastra:

1. Adancimea profilului (a benzii de rulare)

Limita legala a adancimii benzii de rulare pentru autoturisme este 1,6 mm. Odata masurata adancimea si constatati ca sunteti in limitele legale, puteti conduce fara griji chiar si pe vreme instabila. Nu uitati insa ca o anvelopa care nu are adancimea corespunzatoare va creste semnificativ distanta necesara franarii.

2. Verificarea presiunii din cauciuc

Presiunea unei anvelope este diferita in cazul in care masina va fii incarcata cu pasageri si bagaje. Pentru a va asigura ca aveti valorile corecte atat pe puntea fata cat si pe puntea spate, este bine sa verificati cartea tehnica a masinii.

In cazul in care in deplasarile dvs traversati si zone reci e bine sa tineti cont si de acest aspect pentru a adapta presiunea din anvelope la conditiile respective. Atentie: un pneu care nu este umflat suficient  are efecte negative asupra manevrabilitatii masinii, a manipularii directiei si implicit asupra franarii.

3. Verificarea gradului de uzura sau a eventualelor suprafete deteriorate

Dati importanta oricaror forme de uzura a anvelopelor, fie ele zgarieturi, crapaturi sau taieturi. Oricare dintre ele se pot amplifica la drum lung si pot cauza explozii din cauza carora masina isi poate pierde directia de deplasare. Urmarile pot fii dintre cele mai tragice!

Oricare din aspectele enumerate mai sus si tratate cu indiferenta atrag dupa sine mai multe efecte negative printre care un consum ridicat de combustibil, reducerea duratei de utilizare a anvelopelor sau mai rau, punerea in pericol atat a dvs si a pasagerilor care ca insotesc cat si a celorlalti participanti la trafic.

Sfatul Bridgestone: "Nu deveniti si dvs parte a unei statistici! Verificati anvelopele cu atentie atat la plecarea in vacanta cat si inaintea intoarcerii acasa. Doar asa va veti putea bucura de o vacanta lipsita de griji."

Adaugat Vineri, 09/08/2013
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ LA CUMPARARE... <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> COMENZI RAPIDE DE ANVELOPE SI JANTE LA TEL. 0730 710 764 <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ LA CUMPARARE... <>