Senzorii de presiune in anvelope - In dotarea de serie la toate masinile noi fabricate incepand cu 2014 !
Anvelope | Jante | Vadrexim
ANVELOPE DE VARA, ANVELOPE DE IARNA, CAUCIUCURI NOI IEFTINE. JANTE ORICE AUTO, JANTE ALIAJ SI TABLA.
ANVELOPE SI JANTE LA VADREXIM !
Meniu

Senzorii de presiune in anvelope - In dotarea de serie la toate masinile noi fabricate incepand cu 2014 !

Senzorii de presiune in anvelope - In dotarea de serie la toate masinile noi fabricate incepand cu 2014 !
Senzorii de presiune in anvelope - In dotarea de serie la toate masinile noi fabricate incepand cu 2014 ! Senzorii de presiune in anvelope - In dotarea de serie la toate masinile noi fabricate incepand cu 2014 ! Senzorii de presiune in anvelope - In dotarea de serie la toate masinile noi fabricate incepand cu 2014 !

Incepand cu 01.01.2014 toate masinile noi fabricate vor trebui sa aiba ca dotare de serie senzori de presiune in roti. Ca si in cazul sistemului ESP, obligatoriu la orice nivel de echipare indiferent de modelul de masina, Uniunea Europeana obliga acum producatorii auto sa instaleze pe orice versiune standard model nou, senzori care sa monitorizeze presiunea din anvelope.

Desi aceasta reglementare a fost anuntata in noiembrie 2010 ca un amendament la regulamentul numarul 64 de siguranta rutiera care se referea atat la rotile de rezerva si rotile runflat cat si la monitorizarea presiuniii din anvelope, punerea ei in practica a fost realizata incepand cu 1 noiembrie 2012 si doar pentru modelele de autovehicule nou aparute pe piata dupa aceasta data.

Conform acestei reglementari de la 1 noiembrie 2012 orice model auto nou lansat pe piata europeana dupa aceasta data trebuie sa aiba in dotarea standard acest sistem de masurare a presiunii din roti.

Prin model nou de masina se intelege faptul ca aceasta a fost dezvoltata si lansata pe piata dupa aceasta data. Nu se aplica reglementarea in cazul masinilor care au suferit doar modificari minore de tip facelift.

Uniunea Europeana a mai obligat producatorii auto si in trecut sa monteze standard anumite sisteme de siguranta pe masini. Printre exemple, al treilea stop de frana, sistemele ABS si ESP, airbag-urile frontale sau “ochii de pisica” din barile spate ale autovehiculelor.

Producatorii auto nu au avut nimic de spus referitor la aceasta reglementare, mai ales pentru ca implementarea sistemului de monitorizare a pneurilor nu este prea costisior. Totusi, in prezent acesta este oferit doar optional anumitor modele de masini.

Foarte important de retinut este faptul ca desi aceasta masura este valabila din noiembrie 2012 numai in cazul modelelor noi, din 2014 ea va avea aplicabilitate la absolut toate modelele de masini care se vor fabrica, fie ca este vorba de modele noi sau de modele vechi.

Aceasta masura este justificata cu ajutorul mai multor studii care indica faptul ca aceste sisteme sunt necesare pentru cresterea sigurantei in trafic si in acelasi timp duc la reducerea consumului de combustibil datorat unei presiuni necorespunzatoare.

Se spera ca prin aceasta masura sa scada cu 15% numarul de accidente cauzate de folosirea improprie a anvelopelor sau datorate gradului crescut de uzura a acestora.

Adaugat Joi, 18/07/2013
Sursa: noulmondeo.ro
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ LA CUMPARARE... <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> COMENZI RAPIDE DE ANVELOPE SI JANTE LA TEL. 0730 710 764 <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ LA CUMPARARE... <>