Noul CENTRU DE TESTARE anvelope al Nokian Tyres - Tot mai aproape de final - Vadrexim
Anvelope | Jante | Vadrexim
ANVELOPE DE VARA, ANVELOPE DE IARNA, CAUCIUCURI NOI IEFTINE. JANTE ORICE AUTO, JANTE ALIAJ SI TABLA.
ANVELOPE SI JANTE LA VADREXIM !

Noul CENTRU DE TESTARE anvelope al Nokian Tyres - Tot mai aproape de final !

 

Noul centru de testare anvelope al Nokian Tyres  Tot mai aproape de final !

 

 „Au decis să investească în acest centru din Spania pentru că le va permite să testeze anvelope de orice fel şi pentru orice tip de vehicul”, au declarat cei de la CEO Nokian Tyres.

 „În cadrul primului centru de testare, din Finlanda, se vor putea ocupa cu precădere de anvelopele de iarnă, şi aveau nevoie de un centru de testare pentru anvelope utilizabile pentru restul sezoanelor, iar Spania oferea condiţiile ideale pentru asta.”

Producătorul finlandez de anvelope Nokian Tyres va finaliza construcţia centrului ultramodern de testare în acest an, în timp ce testarea anvelopelor se află deja în faza de dezvoltare. Potrivit spuselor oficialilor companiei, investiţia totală în centrul din Spania se ridică la 60 milioane de euro. Acesta este al treilea centru de testare al Nokian Tyres, completând astfel rețeaua existentă deja formată din cel din Ivalo, Finlanda și cel situat lângă sediul central din Nokia. Noul centru de testare Nokian Tyres este situat în apropiere de Madrid, mai exact în Santa Cruz de la Zarza. Compania a început dezvoltarea acestuia în mai 2018 și a ajuns acum la ultima fază de dezvoltare. Noul centru de testare din sud-vestul Europei are 300 de hectare și este dotat cu 10 piste.

Centru testare anvelope Nokian Spania

 

În cadrul noului centru vor fi evaluate în principal anvelope vară, mixte și cele cu o clasă ridicată de viteză. O altă arie importantă pentru noua unitate de testare din Spania o reprezintă dezvoltarea siguranței produselor, pentru toate sezoanele, așadar vor fi testate și anvelopele de iarnă. 

Atracția principală a centrului de testare este pista ovală de mare viteză, cu o lungime de 7 kilometri. Aceasta permite testarea anvelopelor la viteze mari, de peste 300 km/h.

De asemenea, această pistă va înconjura mai multe piste de testare, întrucât se studiază comportamentul anvelopelor în ceea ce privește manevrabilitatea pe suprafețe umede și uscate, frânarea, dar și acvaplanarea. Aceste spații vor fi folosite și pentru testele de omologare a anvelopelor, cele privind aderența pe teren umed și zgomotul acestora.

Centru testare Nokian - infografic

 

Proiectul de cercetare care urmărește înlocuirea cauciucului natural

Mai mult decât desfășurarea activităților de testare, centrul tehnologic își dorește să accelereze inovația și dezvoltarea durabilă a produselor. Încă din 2017, Nokian Tyres a avut o implicare directa  în demararea unui proiect de cercetare ce studiază utilizarea plantei de guayule pentru fabricarea anvelopelor într-o manieră cu mult mai ecologică. Planta de guayule reuseste sa  supraviețuieasca în condiții de secetă și ariditate și este văzută ca un bun potențial înlocuitor al cauciucului natural. Pentru agricultorii din zona respectiă, aceasta poate reprezenta o alternativă foarte bună la culturile mai puțin profitabile de cereale.  

Un impact pozitiv asupra regiunii


Centrul tehnologic are cu siguranță un impact pozitiv asupra caracterului durabil și asupra ocupării forței de muncă din regiune. Proiectul are ca obiectiv sa ofere locuri de muncă pentru aproximativ  200 de persoane în faza de construcție, fiind create 40 de noi locuri de muncă, odată finalizat. Concluzia este că acest centru de testare pentru anvelope va avea un efect indirect semnificativ asupra ocupării forței de muncă în industriile de transport, servicii și logistică.


Nokian Tyres continuă să dezvolte activ relațiile cu comunitățile locale, sprijinind evenimentele locale, cluburile sportive și o întreagă serie de proiecte caritabile. In multiple moduri, mediul înconjurător este, de asemenea, luat în considerare. Compania Nokian Tyres urmează să participe, spre exemplu, la proiectele locale de plantare de copaci și la acțiuni care încurajează construirea de cuiburi pentru păsări.

Emiliano García-Page, reprezentantul principal al comunității Castilia-La Mancha, și Patricia Franco, Ministrul dezvoltării economice și al Ocupării Forței de Muncă, au arătat recunoștință față de investițiile și cooperarea pe termen lung care vor oferi noi oportunități pentru regiunea respectivă . 

Emiliano García-Page mai adaugă :
„Investițiile Nokian Tyres în Castilia-La Mancha reprezintă un proiect important și pentru noi, care creează locuri noi de muncă și oportunități de creștere economică pentru regiune. Credem că va avea un impact pozitiv asupra business-urilor locale, de aici, din centrul Spaniei.” 

Nokian cerceteaza plante ca posibila sursa de cauciuc

 

Astfel, compania se implică în procesul de cultivare și studiere a acestei plante, împreună cu universitățile locale și diverși parteneri. Scopul lor este de a identifica dacă planta reprezintă o posibilă sursă de cauciuc natural de înaltă calitate. Plantația este administrată de fermieri locali.

Mai aflăm și faptul că Nokian Tyres a rezervat 25 de hectare de teren pentru ocrotirea faunei sălbatice. Astfel, au construit un cuib pentru șoimi și bufnițe și adăpători pentru păsările care vor fi monitorizate în următorii 3 ani. 

Adaugat Marti, 18/05/2021
Sursa: clubitc.ro, nokiantyres.com
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ IN BUCURESTI <>
<> PROMOTII ANVELOPE SI JANTE <> COMENZI RAPIDE DE ANVELOPE SI JANTE LA TEL. 0730 710 764 <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ IN BUCURESTI <>