Anvelope Michelin - Tehnologie de fabricatie de varf cu materiale durabile in proportie mai mare de 50%!
Comenzi telefonice 0730 710 764
ANVELOPE - JANTE - VULCANIZARE
HOTEL ANVELOPE - LIVRARE GRATUITA...
ANVELOPE - JANTE - VULCANIZARE
ANVELOPE - JANTE - VULCANIZARE <> HOTEL ANVELOPE - LIVRARE GRATUITA...
ANVELOPE - JANTE - VULCANIZARE <> HOTEL ANVELOPE - LIVRARE GRATUITA...
ANVELOPE - JANTE - VULCANIZARE <> HOTEL ANVELOPE - LIVRARE GRATUITA...

Anvelope Michelin - Tehnologie de fabricatie de varf cu materiale durabile in proportie mai mare de 50%

 

Anvelope Michelin - Tehnologie de fabricatie de varf cu materiale durabile in proportie mai mare de 50%!


Acest lucru este posibil datorită experienței puternice a Michelin în domeniul materialelor de înaltă tehnologie și unui program de parteneriate care ajută la accelerarea inovației.

Aceasta inovație reprezintă o ilustrare concretă a capacității Michelin de a-și atinge obiectivul ambițios de a folosi materiale 100% durabile în toate anvelopele sale în 2050.


Anvelope michelin.jpg


Într-o premieră mondială, Michelin prezintă două anvelope, una pentru mașini și cealaltă pentru autobuze, care conțin 45% și, respectiv, 58% din materiale durabile. Omologate pentru utilizare rutieră, aceste anvelope au niveluri de performanță strict identice cu anvelopele actuale.

Michelin a făcut un nou pas către pre-producție și comercializare în termen de doi până la trei ani de noi game care vor contine un procent ridicat de materiale durabile. Grupul este astfel bine pregătit să își îndeplinească angajamentele pentru producția globală cu 100% din materiale bio, regenerabile sau reciclate până în 2050, cu un pas intermediar în 2030, când procentul va fi de 40%.

Michelin datorează acest progres utilizării mai mari a cauciucului natural, împreună cu includerea în anvelopele sale a negrului de fum reciclat, uleiuri precum uleiul de floarea soarelui și rășini din surse biologice, silice din coajă de orez și chiar oțel reciclat.

Includerea materialelor durabile în dezvoltarea acestor anvelope este o adevărată întreprindere a Companiei, în care nu se face compromisuri în ceea ce privește performanța și se are grijă să nu afecteze mediu înconjurător în fiecare dintre etapele ciclului de viață: proiectare, fabricare, transport, utilizare și reciclare.

Pentru a se menține pe harta sa de parcurs, Michelin poate conta pe expertiza sa în domeniul materialelor de înaltă tehnologie, precum și pe contribuția întregului departament de cercetare și dezvoltare cu 6.000 de ingineri, cercetători, chimiști și dezvoltatori.


Anvelope michelin all season.jpg


Este de remarcat faptul că, în 2021, Michelin a deținut 3.678 de brevete active numai pentru aceste material, care sunt folosite la fabricarea de anvelope iarnă, vară sau all season

Conștient de faptul că ritmul și natura inovațiilor în domeniul materialelor durabile necesită noi competențe, cei de la  Michelin s-au angajat într-un program de parteneriate direcționate, permițându-le să accelereze dezvoltarea tehnologiilor inovatoare, în special în domeniile transformării și reciclării.

Exemple în acest sens sunt Pyrowave (r-stiren), Carbios (r-PET), Enviro (rCB), IFPEN/Axens cu participarea ADEME (Agenția franceză pentru tranziție ecologică) (bio-butadienă), proiectul Empreinte* întreprins cu ADEME sau înființarea proiectelor de economie circulară BlackCycle și Whitecycle, pe care Michelin le derulează cu numeroși parteneri europeni și cu sprijinul UE, pentru a transforma anvelopele aflate la sfârșitul ciclului de viață în materii prime de foarte înaltă calitate, care pot fi încorporate în noi cauciucuri.

Adaugat Luni, 23/01/2023
Sursa: michelin.ro