Prima masina electrica de la BMW prezentata oficial pe trei continente !
Anvelope | Jante | Vadrexim
ANVELOPE DE VARA, ANVELOPE DE IARNA, CAUCIUCURI NOI IEFTINE. JANTE ORICE AUTO, JANTE ALIAJ SI TABLA.
ANVELOPE SI JANTE LA VADREXIM !
Meniu

Prima masina electrica de la BMW prezentata oficial pe trei continente !

Prima masina electrica de la BMW prezentata oficial pe trei continente !
Prima masina electrica de la BMW prezentata oficial pe trei continente ! Prima masina electrica de la BMW prezentata oficial pe trei continente ! Prima masina electrica de la BMW prezentata oficial pe trei continente ! Prima masina electrica de la BMW prezentata oficial pe trei continente ! Prima masina electrica de la BMW prezentata oficial pe trei continente !

Prima masina electrica din istoria marcii BMW, BMW i3, a fost prezentata oficial pe trei continente in aceleasi timp, mai exact in locatii situate in Londra, Beijing si New York.

Dupa o investitie de doua miliarde de euro in proiectul i, dupa o multime de zvonuri si concepte aparute pe marginea acestui model, a venit momentul ca acesta sa fie dezvaluit oficial publicului larg prin intermediul unei transmisii live pe Youtube. Lansarea acestui model electric a fost facuta intr-un moment in care conceptul eco a devenit extrem de important si se pare ca este in crestere si in perioada urmatoare.

Conform oficialilor de la BMW, modelul i3 se evidentiaza prin costuri extrem de reduse de utilizare, calculate la aproximativ 60 de procente din costurile unui 320d fabricat in Germania si asta datorita materialelor din care a fost fabricat si a solutiei propuse in privinta propulsorului.

BMW i3 este echipat cu un electromotor  care furnizeaza o putere maxima de 170 CP la un cuplu maxim de 250 Nm. Toata puterea acestuia este livrata catre puntea spate de transmisia cu doar un singur raport. Motorul se alimenteaza cu curent de la bateriile Litiu-Ion aflate in podeaua masinii.

Autonomia oferita de aceste baterii permite parcurgerea unor distante cuprinse intre 130 si 160 de km iar alimentarea fiind posibila din mai mult surse de energie, cum ar fii sursele casnice, statii publice de alimentare sau panourile dedicate BMW i.

Masina poate fii comandata optional cu un modul de ridicare a autonomiei, range extender, care ar trebui sa ofere o deplasare de aproximativ 300 de km. Ca performante, cei de la BMW spun ca i3 poate atinge suta in aproape 7 secunde iar in privinta vitezei maxime, aceasta va fii limitata la 150 km/ora.

Unul dintre aspectele inovatoare cu care acest model surprinde, este compartimentul pasagerilor. Acesta este conceput dintr-un plastic intarit cu fibra de carbon (CFRP) care astfel reduce masa si totodata confera stabilitate si siguranta fara a limita spatiul interior.

S-a obtinut in acest fel o masa de 1195 de kg, masa normala de altfel pentru un automobil cu propulsie normala in comparatie cu un automobil electric. Acest aspect are beneficii pozitive asupra performantelor sportive si confera o autonomie ridicata.

Pentru moment, BMW i3 nu este disponibil in Romania dar poate fii comandat din Germania pentru suma de 39.450 de euro cu TVA inclus, versiune care beneficiaza si de echiparea cu modulul range extender.

Adaugat Vineri, 02/08/2013
Sursa: promotor.ro
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ LA CUMPARARE... <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> COMENZI RAPIDE DE ANVELOPE SI JANTE LA TEL. 0730 710 764 <>
<> LIVRARE 100% GRATUIT... <> GARANTIE 3 ANI LA ANVELOPE NOI <> MONTAJ LA CUMPARARE... <>